Download MCQs Questions Android App

English Preposition MCQs With Answers Set 5

English mcqs for NTS, english mcqs for PPSC

English Preposition MCQs With Answers Set 5. A preposition is a word (often a short meaningful word) that shows the relationship between two other nearby words. Prepositions usually explain the position of something, the time when something happens and the way in which something is done, although the prepositions "of," "to," and "for" have some separate functions. The object of the preposition is always a noun, a pronoun or a noun equivalent.

English mcqs for NTS, english mcqs for PPSC, english prepositions mcqs, preposition mcqs test online, preposition mcqs with answers, preposition mcqs for nts, english mcqs for nts educator test. Prepositions mcqs are the compulsory part of any NTS, PPSC, FPSC, CSS, PAF, Headmaster, Subject specialist, lecturer jobs test. Before appearing in either test we should prepare it. There are 1-5 preposition mcqs included in every job test. According to the needs of students, job seekers and our loyal readers we start the preposition mcqs series and now this is the 5th set of preposition mcqs. All the mcqs in our series taken from the previous NTS, PPSC, FPSC tests.

English Preposition MCQs With Answers Set 5

1. It will take us a long time _____ decision.
A). about
B). to
C). in
D). of
View Answer
Correct: B


2. It took me ages to find a space _____ park my car.
A). to
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


3. I have not got enough money _____ buy it.
A). about
B). of
C). to
D). in
View Answer
Correct: C


4. The neighbors complained _____ how loud our music was.
A). of
B). at
C). on
D). about
View Answer
Correct: D


5. The town is 100 meters _____ sea level.
A). of
B). on
C). above
D). at
View Answer
Correct: C


6. He complained _____ chest pains and went to hospital.
A). at
B). of
C). on
D). over
View Answer
Correct: B


7. The bank is _____ front of my house.
A). in
B). of
C). about
D). on
View Answer
Correct: A


8. The kitchen is _____ the back of the house.
A). about
B). in
C). of
D). at
View Answer
Correct: D


9. We waited _____ the back of the queue.
A). about
B). in
C). at
D). of
View Answer
Correct: C


10. We sat _____ the back of the classroom.
A). about
B). at
C). of
D). in
View Answer
Correct: B


11. He tried to push in, but he was sent _____ back of the queue.
A). at
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


12. The story was _____ the front page of all the newspapers.
A). of
B). in
C). about
D). at
View Answer
Correct: D


13. Didn't they warn you _____ trying that?
A). about
B). at
C). of
D). on
View Answer
Correct: A


14. My house is _____ the end of the street.
A). at
B). on
C). of
D). over
View Answer
Correct: A


15. We have not decided, but we're thinking _____ buying a new car.
A). at
B). of
C). about
D). on
View Answer
Correct: C


16. Good idea, I wish I had thought _____ it.
A). at
B). of
C). on
D). under
View Answer
Correct: B


17. I am scared _____ heights.
A). about
B). in
C). of
D). on
View Answer
Correct: C


18. They were congratulated for their success _____ tracking him down.
A). about
B). of
C). in
D). on
View Answer
Correct: C


19. There has been a fall _____ prices.
A). about
B). on
C). of
D). in
View Answer
Correct: D


20. He has a difficult relationship _____ them.
A). about
B). in
C). with
D). of
View Answer
Correct: C


21. I have thought a lot _____ them recently.
A). on
B). of
C). in
D). about
View Answer
Correct: D


22. I cannot tell the difference _____ them.
A). about
B). in
C). between
D). of
View Answer
Correct: C


23. His attitude _____ his work is very negative
A). to
B). in
C). about
D). of
View Answer
Correct: A


24. You have to be _____ 18 to see this film.
A). at
B). over
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


25. They get killed _____ the end of the film.
A). of
B). on
C). at
D). with
View Answer
Correct: C


26. The temperature is just _____ freezing.
A). at
B). of
C). above
D). on
View Answer
Correct: C


27. Her test was _____ average.
A). at
B). above
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


28. I will keep phoning _____ you pay me.
A). at
B). until
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


29. It must be finished _____ Friday afternoon.
A). by
B). of
C). at
D). on
View Answer
Correct: A


30. She will be staying at the hotel _____ Friday.
A). at
B). until
C). of
D). on
View Answer
Correct: B


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 6
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 4

Post a Comment

0 Comments