English Preposition MCQ With Answers Set 9

english preposition mcqs set 9

Preposition mcq set 9 is our new preposition MCQs series in which we shared MCQs related to 'words followed by appropriate prepositions'. We shared all those English preposition MCQs which are asked in various competitive exams for jobs or entry tests. All multiple-choice questions in this set fully checked by us and their correct answers are provided. This prepositions MCQs set contains 30 multiple choice questions with answers.

This preposition mcqs set may help you to increase your knowledge or you can prepare your jobs or university entry tests. This is suitable for english lecturer jobs test preparation, english writer jobs, online content creator jobs and all those jobs which have direct or indirect relation with english language. Preposition mcqs for PPSC test preparation, preposition mcqs for CSS test, English preposition mcqs for FPSC base jobs test

English Preposition MCQs With Answers Set 9

1. The players agreed to abide ______ the referee’s decision.
A).With
B). in
C). by
D). into
View Answer
Correct: C


2. Modern industry abounds _____ opportunities for young people with good scientific qualifications.
A). in
B). for
C). into
D). of
View Answer
Correct: A


3. The children were so absorbed _____ their game that they did not notice the passage of time.
A). to
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: C


4. A junior cashier has absconded _____ ten thousand rupees.
A). of
B). with
C). in
D). on
View Answer
Correct: B


5. He was abstained _____ salted food by the doctor.
A). about
B). from
C). on
D). of
View Answer
Correct: B


6. The committee regrets that it cannot accede _____ your request for a month’s unpaid leave.
A). for
B). on
C). in
D). to
View Answer
Correct: D


7. My information does not accord _____ the report which has just been presented.
A). with
B). in
C). from
D). on
View Answer
Correct: A


8. I have been accused _____ many things in my life but never of cowardice.
A). to
B). in
C). of
D). at
View Answer
Correct: C


9. You will soon get accustomed _____ the change of climate.
A). to
B). in
C). at
D). for
View Answer
Correct: A


10. The new teacher was very slow to adapt _____ the unusual rules of the school.
A). for
B). in
C). to
D). of
View Answer
Correct: C


11. He became addicted _____ drug at quite an early age.
A). for
B). by
C). into
D). to
View Answer
Correct: D


12. This paint will adhere _____ any surface whether rough or smooth.
A). by
B). to
C). of
D). from
View Answer
Correct: B


13. It is awful to be afflicted _____ a sense of inferiority.
A). with
B). by
C). at
D). up
View Answer
Correct: A


14. The debate adjourned _____ the following week.
A). on
B). with
C). at
D). to
View Answer
Correct: D


15. This college is affiliated _____ the Preston University.
A). from
B). in
C). to
D). with
View Answer
Correct: C


16. Whether I pay or my wife pays amounts _____ the same thing.
A). for
B). on
C). to
D). into
View Answer
Correct: C


17. The condemned man appealed _____ the court for mercy.
A). in
B). to
C). of
D). from
View Answer
Correct: B


18. Several committee members had not been apprised _____ the contents of the document.
A). of
B). on
C). for
D). from
View Answer
Correct: A


19. I certainly do not approved _____ your riding your motorbike over the speed limit.
A). on
B). about
C). in
D). of
View Answer
Correct: D


20. The success of the project can be ascribed _____ the dodged efforts of ordinary members of the team.
A). in
B). for
C). to
D). of
View Answer
Correct: C


21. My father will never assent _____ my spending a holiday abroad before I am 16.
A). to
B). in
C). for
D). from
View Answer
Correct: A


22. The defence of the oil installation had been assigned _____ my regiment.
A). on
B). to
C). of
D). for
View Answer
Correct: B


23. In less than 60 years the refugee from India had become fully assimilated _____ the local community.
A). with
B). on
C). into
D). in
View Answer
Correct: C


24. His mind is well attuned ____ mine.
A). on
B). by
C). about
D). to
View Answer
Correct: D


25. This record enables me to balance _____ the facts of my life and decide what to do with it.
A). up
B). on
C). down
D). of
View Answer
Correct: A


26. Realizing he could do nothing to save his aircraft, the pilot bailed _____
A). out
B). under
C). in
D). of
View Answer
Correct: A


27. We did not exactly bargain _____ him turning up like that out of the blue.
A). about
B). for
C). of
D). to
View Answer
Correct: B


28. They had few essential supplies to begin _____ so they had to improvise.
A). of
B). for
C). with
D). on
View Answer
Correct: C


29. We are trying to make sure that children who can best benefit _____ foster care, do get.
A). to
B). of
C). by
D). in
View Answer
Correct: C


30. In their anxiety prisoners would often blurt _____ pieces of vital information.
A). on
B). of
C). for
D). out
View Answer
Correct: D


Next: English Preposition MCQs With Answers Set 10
Previous: English Preposition MCQs With Answers Set 8

Post a comment

0 Comments